۷ . موضِعِ الصَّلاة مِنَ الدِّین کَموضِعِ الرَّأسِ مِنَ الجَسَد . جایگاه نماز در دین ، مانند جایگاه سر در بدن است .
کنز العمال، ج ۷، حدیث ۱۸۹۷۲
۸ . الصَّلاة مِفتَاحُ الجَّنَّه . نماز کلید بهشت است .
نهج الفصاحه، حدیث ۱۵۸۸
۹ . قُرَّهُ عَینِی فِی الصَّلاة . روشنی چشم من در نماز است .
نهج الفصاحه، ص ،۲۸۳ حدیث۱۳۴۳
۱۰ . مَن حَافَظَ عَلَی الجَمَاعَه حِیثُمَا کَانَ مَرَّ عَلَی الصِّراطِ کَالبَرقِ الخَاطِفِ اللّامِع فِی أوَّلِ زُمرهِ مَعَ السّابِقِین . کسی که محافظت و مداومت بر نماز جماعت کند ، مانند برق سریع و درخشان همراه نخستین گروه بهشتیان از روی صراط می گذرد .
ثواب الاعمال، ص ۳۴۳
۱۱ . إنَّ الله وَعَدَ أن یَدخُلَ الجَّنَّه ثَلاثَه نُفُورٍ بِغَیرحِسابٍ و یَشفَعُ کُلَّ واحِدٍ مِنهُم فِی ثَمانِینٍ الفاً، المُؤذِّن و الامام، و رَجُل یَتَوَضَّا ثُمَّ یَدخُل المَسجِد فَیُصَلِّی فِی الجَماعَه . همانا خداوند به سه گروه وعده داد ، بدون حساب وارد بهشت شوند ، و هر یک از این سه گروه (روز قیامت) می توانند هشتاد هزار نفر راشفاعت کنند وآن ها عبارتند از : ۱- مؤذن ۲- امام جماعت ۳- کسی که وضو بگیرد ، سپس داخل مسجد شود و نماز را به جماعت به جا آورد .
مستدرک الوسائل، ج ۱، ص ۴۸۸
۱۲ . التَّکبِیرهَ الأولی مَعَ الامامِ خَیرٌ مِنَ الدُّنیا وَ مَا فِیهَا . تکبیر اول را با امام جماعت گفتن بهتر است از دنیا و آنچه در آن است.
مستدرک الوسائل، ج ۱، ص ۴۸۸
۱۳ . إنَّ الله یَستَحیِیَ مِن عَبدِهِ إذا صَلَّی فِی جَماعَهٍ ثُمَّ سَألَهُ حَاجَهً أن یَنصَرف حَتّی یَقضِیهَا . زمانی که بنده ای نمازش را به جماعت بخواند، خداوند از او حیاء می کند ، و هنگامی که از او طلب حاجت کرد ، منصرف نشود ، مگراین که حاجتش را برآورد .
بحار الانوار، ج ۸۸ ص ۴
۱۴ . مَن حَافَظَ عَلی الصَّفِ الاَوَّل وَ التَّکبِیرَهِ الأولی لایُؤذِی مُسلِماً، أعطَاهُ الله مِن الاجرِ مَا یُعطِی المُؤذِّنُون فِی الدُّنیا و الآخِره . کسی که محافظت و مداومت بر صف اول و تکبیر اول نماید ، و مسلمانی را اذیت نکند ، خداوند به او اجری معادل اجری که مؤذنین در دنیا و آخرت دریافت می کند ، عطاخواهد کرد .
وسائل الشیعه ، ج ۵، ص ۳۸۷
۱۵ . ألا أنَّ الصَّلاهَ مَأدَبَهُ الله فِی الارضِ قَد هَنَأهَا لِاَهلِ رَحمَتِه فِی کُلِّ یَومٍ خَمسَ مَرّات . آگاه باشید نماز سفره گسترده خدا در زمین است که خداوند آن را روزی پنج بار برای اهل رحمتش (افراد شایسته رحمت) گوارا نموده است .
مستدرک الوسایل ، ج ۱، ص ۱۷۰
۱۶ . الصَّلاهُ رَأسُ الاسلامِ . نماز (به منزله) رأس اسلام است .
بحار الانوار، ج ,۱۷ ص ۱۲۷میزان الحکمه، ج ۵، ص ۳۶۷
۱۷ . اَوَّلَ مَا یَسألُونَ عَنهُ الصَّلواتِ الخَمسِ . اولین چیزی که از انسان ها سؤال می شود ، نمازهای پنج گانه است .
کنز العمّال، ج ۷، حدیث ۱۸۸۵۹
۱۸ . الصَّلاهُ نورٌ . نماز ، روشنی است .
میزان الحکمه، ج۱۰ ص ۲۳۴
۱۹ . إنَّ أحَبَّ الأعمالِ إلَی الله – عَزَّوجلّ- الصَّلاهُ و البِرُّ و الجَهادِ . همانا ، محبوب ترین اعمال در نزد خداوند : نماز ، نیکی کردن و جهاد در راه خداست .
وسائل الشیعه، ج ۳، ص ۲۷
۲۰ . صَلاهُ الرَّجُلِ تَطَوُعاً حَیثُ لایَراهُ النّاس تَعدِلُ صَلاتُهُ عَلی أعیُنِ النّاسِ خَمساً و عَشرِین . نماز مرد که داوطلبانه و مستحبی درجایی که مردم او را نبینند به جا آورد ، برابر بیست و پنج نماز است که در برابرچشم مردم انجام دهد .
نهج الفصاحه ص ۳۹۱
۲۱ . بِالصَّلاهِ یَبلُغُ العَبد إلَی الدَّرَجَهِ العُلیاءِ لأنَّ الصَّلاهَ تَسبِیحٌ و تَهلِیلٌ و تَحمِیدٌ و تَکبِیرٌ و تَمجِیدٌ و تَقدِیسٌ و قُولٌ و دَعوهٌ . به وسیله نماز بنده به درجه عالی و مقام والا می رسد ، زیرا نماز تسبیح و تهلیل و تحمید وتکبیر و تمجید و تقدیس الهی است ، نماز قول حق و دعوت به سوی حق می باشد .
بحار الانوار، ج ۸۲ ص ۲۳۲ جامع احادیث الشیعه، ج۴، ص ۲۲
۲۲ . نَومٌ عَلَی عِلمٍ خَیرٌ مِن صَلاهٍ عَلَی جَهلٍ . خواب باعلم بهتر از نماز با جهل است .
نهج الفصاحه، ص ۶۳۳
۲۳ . الصَّلاهُ أُنس فِی قَبرِه و فَراشٌ تَحتَ جَنبِه و جَوابٌ لِمُنکَرٍ و نَکِیر . نماز مونس (نمازگزار) در قبر ، فرش نیکو در زیرش ، و پاسخ نمازگزار برای نکیر و منکر می باشد .
بحار الانوار، ج ۸۲ ص ۲۳۲
۲۴ . الصَّلاهُ زَادَ لِلمُؤمِنِ مِنَ الدُّنیا إلَی الأخِره . نماز زاد و توشه مؤمن در دنیا برای آخرت می باشد .
بحار الانوار، ج۸۲ ص ۲۳۲
۲۵ . الصَّلاهُ إجابةٌ لِلدُّعاءِ و قَبُولٌ لِلأعمَال . نمازموجب اجابت دعا و قبولی اعمال است.
بحار الانوار، ج ۸۲ ص ۱
۲۶ . الصَّلاهُ سلاحٌ عَلَی الکَافر . نماز سلاح مؤمن علیه کافراست .
بحار الانوار، ج ,۸۲ ص ۵۶و ۲۳۱
۲۷ . مَثَلُ الصَّلاهُ الخَمسِ کَمِثلِ نَهرٍ جارٍ، عذب عَلی بَابِ أحدُکُم یَغتَسِلُ فِیه کُلَّ یَومٍ خَمسَ مَرّاتٍ فَما یَبقَی ذالِک مِنَ الدَّنَس . نمازهای پنج گانه به نهر جاری گوارایی می مانند که بر در خانه هایتان روان است وهر روز پنج بار خود را در زلال آن شست و شو می دهید ، و دیگر هیچ پلیدی باقی نمی ماند .
کنز العمال، ج ۷، ص ۲۹۱ حدیث ۱۸۹۳۱
۲۸ . الصَّلاهُ تَسوَدُّ وَجه الشَّیطان . نماز چهره شیطان را سیاه می کند .
نهج الفصاحه، ص ۳۹۶
۲۹ . لاصَلوهَ لِمَن لایُطِعِ الصَّلاه، و طَاعَهُ الصَّلاهُ أن تَنهَی عَنِ الفَحشاء و المُنکر . کسی که مطیع نماز نباشد ، نمازش کامل نیست و اطاعت از نماز همان دوری از فحشاء و منکر است.
بحار الانوار، ج۸۲ ص ۱۹۸
۳۰ . قَال الله تَعالَی : إفتَرضتَ عَلَی أُمَّتِکَ خَمسَ صَلواتٍ و عَهدتُ عِندِی عَهداً إنَّهُ مَن حَافَظَ عَلیهِنَّ لِوَقتِهِنَّ أدخَلتَه الجَنَّهَ و مَن لَم یُحافِظ عَلیهِنَّ فَلا عَهدَ لَهُ عِندِی . خداوند متعال فرمود : نمازهای پنج گانه را بر امت توواجب کردم و با خود پیمان بستم که هر کس مراقب آن نمازها و وقت آنها باشد ، او را به بهشت داخل نمایم ، و کسی که مراقب آنها نباشد ، من تعهدی نسبت به او ندارم .
کنز العمال، ج ۷، ص۲۷۹ حدیث ۱۸۸۷۲
۳۱ . یَا أباذر! مَادُمتَ فِی الصَّلاهِ فِإنَّکَ تَقرَعُ بَابُ المُلکِ الجَبَّار و مَن یَکثُر قَرعَ بابِ المُلک فَإنَّه یَفتَح لَه . ای ابوذر! تاهنگامی که در نماز هستی درب خانه ملک جبار را می کوبی ، و هر کس درب خانه ملک را بسیار بکوبد ، به رویش باز می شود .
بحار الانوار، ج ,۷۷ ص۸۰ میزان الحکمة، ج ۵، ص ۳۷۷
۳۲ . لایَزالُ الشَّیطان یَرعَبُ مِن بَنِی آدَمَ حَافَظ عَلَی الصَّلَواتِ الخَمسِ فَإذا ضَیَّعَهُنَّ تَجرَءُ عَلَیه و أوقَعَهُ فِی العَظائِم . تا وقتی که فرزندان آدم، نمازش را به دقت و با شرایط و آداب می خواند ، شیطان پیوسته از او در وحشت و هراس است ؛ پس اگر نماز را ضایع نموده (و در وقت مقرر آن به جا نیاورد) ، شیطان بر او چیره می شود و او را در گناهان کبیره انداخته و وی را گرفتار می کند .
بحار الانوار، ج۸۲ ص ۲۰۲
۳۳ . لَوکَانَ عَلی بَابِ دارِ أحَدُکُم نَهرُ و اغتَسَلَ فِی کُلِّ یَومٍ مِنهُ خَمسَ مَرّات أکَانَ یَبقی فِی جَسَدهِ مِن الدّرنِ شَیءٌ؟ قُلتُ: لا. قَالَ: فَإنَّ مِثلَ الصَّلاةِ کَمِثلِ النَّهر الجَارِی کُلَّما صَلّی صَلاة کَفَرَت مَا بَینَهُما مِنَ الذُّنُوبِ . اگر در کنار خانه شما نهری باشد و در روز پنج نوبت خود را در آن شست و شو دهید ، آیا در بدن شما چیزی از آلودگی ها می ماند ؟ هرگز ! (انسان از آلودگی پاک می شود) نماز نیز مثل نهر جاری و روانی است که هرگاه بر پا می شود گناهان را می شوید و از بین می برد .
وسائل الشیعه، ج ۲، ص ۷
۳۴ . قُم فَصَلِّ فإنَّ فِی الصَّلاهِ شِفاء . بر خیز و نماز به جا آور ! پس همانا در نماز شفا است .
جامع احادیث الشیعه، ج ۴، ص ۲۸
۳۵ . الصَّلاة کَفّارَةُ الخَطایا ثُمَّ قَرَأَ: " إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ" . نماز کفاره گناهان می باشد . سپس آن حضرت این آیه را خواند که : "حسنات سیئات را از بین می برد" .
تفسیر ابوالفتوح رازی، ج ۱، ص ۲۴۸
۳۶ . نَوِّرُوا مَنازِلَکُم بِالصَّلاة و قَرائَةِ القُران . به خانه هایتان با خواندن نماز ، و قرائت قرآن ، نورانیت ببخشید .
کنز العمال، ج ۱۵، ص ۳۹۲، حدیث ۴۱۵۱۸
۳۷ . مَا مِن صَلاةٍ یحضََر وَقتَها إلّا نَادی مَلَکٌ بَینَ یَدَیِ النّاسِ: أیُّها النّاس! قُومُوا إلی نِیرانِکُم الَّتِی أوقَدتُمُوها عَلی ظُهُورِکُم فَاطفَئُوها بِصَلاتِکُم . هیچ نمازی نیست مگر این که چون وقت آن فرا می رسد فرشته ای درپیش روی مردمان ندا می کند : ای مردم ! برخیزید به سوی آتشی که بر پشت خودافروخته اید ، تا آن را با نماز خویش خاموش کنید .
محجة البیضاء، ج ۱، ص ۳۳۹
۳۸ . إنَّ الصَّلاة تَأتِی إلَی المَیِّتِ فِی قَبرِه بِصُورَةِ شَخصٍ أنوَرِ اللَّونِ یُونِسُه فِی قَبرِه و یَدفَع عَنهُ أهوالَ البَرزَخ . نماز به صورت انسانی سفید چهره وارد قبر میت شده و با او انس می گیرد و وحشتهای برزخ را از اوبرطرف می کند .
لآلی الاخبار، ج ۴، ص ۱، الحکم الزاهره، ص ۲۸۳
۳۹ . إذا أقامَ العَبدُ المُؤمِن فِی صَلاتِه نَظَرَالله – عزَّ و جلّ – إلَیه . وقتی بنده مؤمن به نماز می ایستد ، خداوند سبحان به او نظر می کند .
وسائل الشیعه، ج ۳، ص ۲۱
۴۰ . کَانَ رسُول الله (صلی الله علیه و اله) یَمسَحُ مَناکِبَنا فِی الصَّلاة و یَقُول: إستَوُوا و لاتَختَلِفُوا فَتَختَلِفَ قُلُوبُکم . رسول خدا (صلی الله علیه و اله) شانه های نمازگزاران را در نماز جماعت می گرفت و منظم می کرد ، و می فرمود : مساوی و منظم باشید ، نامنظم و جدا از هم نباشید که قلب های شما از یکدیگر جدا می شود .
جامع احادیث الشیعه، ج ۶ ، ص
نظرات شما عزیزان: